Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi

Conopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat. Separat, intr-un vas de palstic se pregateste o c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conopida potrivita
  • un ou
  • faina
  • apa minerala
  • piper
  • sare
  • delikat
  • untdelemn; pentru sote: 1/2 kg morcovi
  • doua cepe mari
  • 2 doua linguri unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Conopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat.

Separat, intr-un vas de palstic se pregateste o compozitie asemanatoare celei pentru clatite adica un ou se amesteca cu faina si se dilueaza trepat cu apa minerala, se adauga o ceasca de untdelemn, sare, piper, doua linguri delikat. Se obtine astfel un aluat ca o smintina mai groasa, dar care sã curga.

Fiecare floricica de conopida se trece prin aluat si cu o furculita se pune la prajit intr-o baie de untdelemn incins. Cînd capata o culoare aurie se scot si se asaza pe farfurie, iar pe deasupra se presara cascaval ras si patrunjel taiat foarte fin.

Pentru sote se fierb morcovii apoi se taie rondele si se aduga peste ceapa taiata foarte marunt (eventual rasa) si inmuiata bine in untdelemn. Se adauga sare, piper, delikat si patrunjel. Se ia de pe foc si de amesteca cu putin unt apoi se asazã pe farfurie alaturi de bulgarasii de conopida.

Se mai poate servi cu sote de ciuperci sau cu salata de sfeclã roaie sau în alte combinatii.

Aceastã reteta se poate adapta perioadelor de post, adica se poate elimina oul din aluatul pentru conopida si cascavalul ras.
Se serveste ca un aperitiv cald (cind bulgarasii sint crocanti) sau ca un aperitiv rece (bulgarasii sint moi ca si clatitele).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa