Crochete cu oua

Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte. Apoi pregatim un sos alb (besamel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 galbenus de ou
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 30 ml lapte
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • pesmet
  • 300 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte.

Apoi pregatim un sos alb (besamel), topind 40 grame unt, peste care adugam 40 grame faina si facem din el un rantas alb. Cu grija, ca faina sa nu se arda, doar amestecand, pana se infierbanta, apoi turnam 30 ml lapte fierbinte. Presaram o jumatate lingurita sare, un praf de piper macinat si amestecand continuu, fierbem pana se ingroasa.

Daca se desprinde de fundul vasului si s-a ingrosat bine, adaugam o legatura de patrunjel verde tocat marunt si un galbenus de ou, apoi amestecam bine ouale fierte macinate mai devreme.

Luam compozitia de pe foc, si o lasam sa se raceasca.

Apoi pe scandura de aluat presarata cu faina, framantam compozitia si intindem o foaie de 2 cm si formam bucatele de 6 cm.

Batem un ou sau doua si rostogolim bucatile prin oul batut si prin pesmet.

In sfarsit, prajim in ulei mult, fierbinte, crochetele, pana devin crocante, fara sa le ardem.
Se servesc fierbinti, cu mancare de spanac sau dovleac. Se serveste cu sos tartar ca si fel principal. Se pastreaza in frigider. Se poate incalzi a doua zi in cuptorul grill.

Alte aperitive cu oua recomandate de noi gasiti aici:

Omleta rasucita cu cascaval

Oua umplute in stil mediteranean

Chifle cu oua

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu piure de castane
2
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
3
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
4
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
5
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Parteneri
Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita
Bucataras.RO

Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!