Crochete cu oua

Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte. Apoi pregatim un sos alb (besamel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 galbenus de ou
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 30 ml lapte
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • pesmet
  • 300 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte.

Apoi pregatim un sos alb (besamel), topind 40 grame unt, peste care adugam 40 grame faina si facem din el un rantas alb. Cu grija, ca faina sa nu se arda, doar amestecand, pana se infierbanta, apoi turnam 30 ml lapte fierbinte. Presaram o jumatate lingurita sare, un praf de piper macinat si amestecand continuu, fierbem pana se ingroasa.

Daca se desprinde de fundul vasului si s-a ingrosat bine, adaugam o legatura de patrunjel verde tocat marunt si un galbenus de ou, apoi amestecam bine ouale fierte macinate mai devreme.

Luam compozitia de pe foc, si o lasam sa se raceasca.

Apoi pe scandura de aluat presarata cu faina, framantam compozitia si intindem o foaie de 2 cm si formam bucatele de 6 cm.

Batem un ou sau doua si rostogolim bucatile prin oul batut si prin pesmet.

In sfarsit, prajim in ulei mult, fierbinte, crochetele, pana devin crocante, fara sa le ardem.
Se servesc fierbinti, cu mancare de spanac sau dovleac. Se serveste cu sos tartar ca si fel principal. Se pastreaza in frigider. Se poate incalzi a doua zi in cuptorul grill.

Alte aperitive cu oua recomandate de noi gasiti aici:

Omleta rasucita cu cascaval

Oua umplute in stil mediteranean

Chifle cu oua

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Salata de fructe Macedonia
1
Salate de fructe

Salata de fructe Macedonia

Pentru salata de fructe Macedonia fructele proaspete, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un bol cu zahar si sucul de...

Salata de fructe Macedonia
Punch de iarna
2
Punch-uri

Punch de iarna

Azi te voi invata cum sa faci un Punch de iarna potrivit pentru serile festive in familie

Punch de iarna
Pizza Everything
3
Paste si pizza

Pizza Everything

Din apa, sare si faina se face un aluat care se framinta bine pina se curata de pe miini cind se framinta. Din acest aluat se...

Pizza Everything
Australian tea
4
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Prajitura cu afine pentru copii
5
Retete culinare

Prajitura cu afine pentru copii

O minunatie de gust, plus ca se face atat de usor. 🙂

Prajitura cu afine pentru copii
Parteneri
Desert rulouri cu nuca
Bucataras.RO

Desert rulouri cu nuca

Daca s-a racit afara, am cam dat startul la copturi. Pentru acest week-end am facut niste rulouri cu nuca delicioase si...

Desert rulouri cu nuca
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni