Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte. Apoi pregatim un sos alb (besamel
Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte.
Apoi pregatim un sos alb (besamel), topind 40 grame unt, peste care adugam 40 grame faina si facem din el un rantas alb. Cu grija, ca faina sa nu se arda, doar amestecand, pana se infierbanta, apoi turnam 30 ml lapte fierbinte. Presaram o jumatate lingurita sare, un praf de piper macinat si amestecand continuu, fierbem pana se ingroasa.
Daca se desprinde de fundul vasului si s-a ingrosat bine, adaugam o legatura de patrunjel verde tocat marunt si un galbenus de ou, apoi amestecam bine ouale fierte macinate mai devreme.
Luam compozitia de pe foc, si o lasam sa se raceasca.
Apoi pe scandura de aluat presarata cu faina, framantam compozitia si intindem o foaie de 2 cm si formam bucatele de 6 cm.
Batem un ou sau doua si rostogolim bucatile prin oul batut si prin pesmet.
In sfarsit, prajim in ulei mult, fierbinte, crochetele, pana devin crocante, fara sa le ardem.
Se servesc fierbinti, cu mancare de spanac sau dovleac. Se serveste cu sos tartar ca si fel principal. Se pastreaza in frigider. Se poate incalzi a doua zi in cuptorul grill.
Alte aperitive cu oua recomandate de noi gasiti aici:
Omleta rasucita cu cascaval
Oua umplute in stil mediteranean
Chifle cu oua
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii