Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte. Apoi pregatim un sos alb (besamel
Se fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte.
Apoi pregatim un sos alb (besamel), topind 40 grame unt, peste care adugam 40 grame faina si facem din el un rantas alb. Cu grija, ca faina sa nu se arda, doar amestecand, pana se infierbanta, apoi turnam 30 ml lapte fierbinte. Presaram o jumatate lingurita sare, un praf de piper macinat si amestecand continuu, fierbem pana se ingroasa.
Daca se desprinde de fundul vasului si s-a ingrosat bine, adaugam o legatura de patrunjel verde tocat marunt si un galbenus de ou, apoi amestecam bine ouale fierte macinate mai devreme.
Luam compozitia de pe foc, si o lasam sa se raceasca.
Apoi pe scandura de aluat presarata cu faina, framantam compozitia si intindem o foaie de 2 cm si formam bucatele de 6 cm.
Batem un ou sau doua si rostogolim bucatile prin oul batut si prin pesmet.
In sfarsit, prajim in ulei mult, fierbinte, crochetele, pana devin crocante, fara sa le ardem.
Se servesc fierbinti, cu mancare de spanac sau dovleac. Se serveste cu sos tartar ca si fel principal. Se pastreaza in frigider. Se poate incalzi a doua zi in cuptorul grill.
Alte aperitive cu oua recomandate de noi gasiti aici:
Omleta rasucita cu cascaval
Oua umplute in stil mediteranean
Chifle cu oua
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiV-ati prins ca e dedicat, asa ca nu-mi cereti, nu impart la nimeni, stiti cum a zis cineva: daca va place, va faceti! :)) O...
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii