Galuste de gris cu smintina

Se bat ouale spuma si se adauga grisul in ploaie, amestecind mereu cu lingura, pina se obtine o pasta. Din aceasta compozitie se ia cu o lingura inmui

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • gris
  • 3 linguri unt
  • 1/2 pahar smintina
  • sare

Mod de preparare

Se bat ouale spuma si se adauga grisul in ploaie, amestecind mereu cu lingura, pina se obtine o pasta. Din aceasta compozitie se ia cu o lingura inmuiata in unt incalzit si se pun galustele intr-un vas cu apa clocotita si sarata asezata pe foc. Cind s-au terminat galustele, se acopera cratita cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic inca 5-6 minute. Se intorc apoi cu lingura si se lasa sa mai fiarba pina cind galustele cresc bine. Se scot cu lingura de spuma, se asaza pe farfuria de servit.
Se servesc imediat cu unt bine infierbintat si smintina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci