Minitarte din piure, ou si cascaval

Sunt foarte bune calde dar se pot servi si ca aperitive reci....

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Minitarte din piure, ou si cascaval

Ingrediente

  • 500 g cartofi albi
  • sare
  • 1 lingura unt
  • 100 ml lapte caldut
  • 6 oua de casa
  • sare si piper dupa gust
  • 60 g cascaval ras
  • boia dulce

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se tai cubulete, se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei.

Scurgem apa de pe cartofi, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare. Adaugam untul si laptele caldut si obtinem un piure pufos.

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Umplem 6 forme de minitarte din silicon cam 3/4 din capacitate, lasand in mijloc cate o cavitate in fiecare forma in care von presara putina sare de Himalaya si piper dupa gust.

Spargem cate un ou in fiecare forma, presaram putina boia dulce. Asezam formele intr-o tava, apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute.

Scoatem tava, presaram peste toate tartele putin cascaval ras, dam din nou tava la cuptor pentru alte zece minute, pana se topeste cascavalul si se rumenesc tartele usor. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori