Sunt foarte bune calde dar se pot servi si ca aperitive reci....
Cartofii se curata de coaja, se tai cubulete, se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei.
Scurgem apa de pe cartofi, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare. Adaugam untul si laptele caldut si obtinem un piure pufos.
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Umplem 6 forme de minitarte din silicon cam 3/4 din capacitate, lasand in mijloc cate o cavitate in fiecare forma in care von presara putina sare de Himalaya si piper dupa gust.
Spargem cate un ou in fiecare forma, presaram putina boia dulce. Asezam formele intr-o tava, apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute.
Scoatem tava, presaram peste toate tartele putin cascaval ras, dam din nou tava la cuptor pentru alte zece minute, pana se topeste cascavalul si se rumenesc tartele usor. Pofta buna!
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii