Ochiuri pe ciuperci

Ciupercile se spala bine in multe ape, dar nu se curata de pielita si apoi se taie felioare. Ceapa se toaca marunt si se pune intr-un vas, cu unt, pe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 ochiuri
  • 500 gr ciuperci
  • 25 gr unt
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Ciupercile se spala bine in multe ape, dar nu se curata de pielita si apoi se taie felioare. Ceapa se toaca marunt si se pune intr-un vas, cu unt, pe foc mic, sa se inmoaie bine. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se pun ciupercile, se acopera vasul cu capac si se lasa sa fiarba pana scade de tot zeama lasata de ciuperci. Daca ciupercile au fost mari, se mai picura cate putina apa ca sa fiarba bine. Se pregatesc ochiurile in apa cu putin otet. Se aranjeaza ciupercile pe un platou rotund si se pun deasupra ochiurile.


Acest fel de macare se serveste cald.

Alte retete:

Ciulama de ciuperci Ciuperci umplute Zacusca de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori