Ochiuri pe mazare

Se prajesc feliile de paine in unt. Se fierbe mazarea cu apa cat o cuprinde si cu unt cat o nuca. Se prepara sosul alb din unt, lapte si faina, asezon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • usturoi
  • sos alb
  • mazare
  • unt
  • 4 felii de paine
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte

Mod de preparare

Se prajesc feliile de paine in unt. Se fierbe mazarea cu apa cat o cuprinde si cu unt cat o nuca. Se prepara sosul alb din unt, lapte si faina, asezonat cu piper, sare si verdeata tocata marunt. Se aranjeaza mazarea pe un platou si pe margine se pun feliile cu paine prajite si unse cu putin usturoi tocat. Pe fiecare felie de paine se asaza cate un ochi fiert, apoi se acopera cu sos alb.
Se servesc calde.

Alte retete:

Zacusca de ciuperci

Papanasi fierti

Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci