Oua benedict cu cartofi

Aveti nevoie de oua, paine, cascaval, bacon, condimente, cartofi, ceapa, patrunjel si ulei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Oua benedict cu cartofi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 felii de paine
  • 8 bucati cascaval
  • 8 felii bacon
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • Pentru garnitura:
  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • 1 lingurita boia

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare, Se curata apoi de coaja, se taie cubulete si se inabusesc in untul topit. se adauga sare, piper si boia si se amesteca cu ceapa calita in prealabil. Separat, se prajesc feliile de paine.

Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga feliile de bacon, apoi cascavalul, se lasa 2-3 minute pe o parte si 2-3 pe cealalta. Se scot pe o farfurie si se adauga putin ulei daca e nevoie. Se prajesc ouale, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se orneaza feliile de paine cu cascavalul, baconul, iar deasupra se asaza ouale.


Ouale se serevsc cu garnitura de cartofi taranesti, ornati cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc