Oua cu gaturi de raci

Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca paharelele. Se scot galbenusurile,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • 150 g ulei
  • citeva gaturi de raci
  • sare
  • citeva frunze de salata verde

Mod de preparare

Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca paharelele.

Se scot galbenusurile, se dau prin sita. Din aceste galbenusuri, se pune cam o lingura la o parte; vor servi la a imbraca ouale, la sfirsit.

Celelalte galbenusuri se freaca cu o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare si lamiie. Uleiul se pune putin cite putin.

Se face o maioneza legata, care se amesteca cu gituri si labe de raci. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf, acoperind si albusul pina la margine. Se netezeste cu cutitul si se presara galbenusul dat prin sita.

Deasupra se pune cite o bucatica de git de rac. Se asaza pe farfurie si se pun imprejur frunze de salata sau aspic tocat.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Mancare de mazare cu pui

Paste de casa cu urzici

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori