Oua cu gaturi de raci

Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca paharelele. Se scot galbenusurile,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • 150 g ulei
  • citeva gaturi de raci
  • sare
  • citeva frunze de salata verde

Mod de preparare

Se fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca paharelele.

Se scot galbenusurile, se dau prin sita. Din aceste galbenusuri, se pune cam o lingura la o parte; vor servi la a imbraca ouale, la sfirsit.

Celelalte galbenusuri se freaca cu o lingurita de mustar, un galbenus crud, sare si lamiie. Uleiul se pune putin cite putin.

Se face o maioneza legata, care se amesteca cu gituri si labe de raci. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf, acoperind si albusul pina la margine. Se netezeste cu cutitul si se presara galbenusul dat prin sita.

Deasupra se pune cite o bucatica de git de rac. Se asaza pe farfurie si se pun imprejur frunze de salata sau aspic tocat.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Mancare de mazare cu pui

Paste de casa cu urzici

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc