Oua fierte in ceai negru

Ouale fierte in stil chinezesc, sunt asa cum probabil ati dedus si din nume, foarte populare in China. Trebuie sa recunoastem ca pentru un aperitiv festiv arata foarte bine, si sunt si aromate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Oua fierte in ceai negru

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 plicuri ceai negru
  • 1/2 cana sos de soia
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 stelute de anason
  • 1 betigas scortisoara

Mod de preparare

Daca veti ajunge in Beijing veti intalni aceste oua la tot pasul. Sunt niste gustari consistente potrivite pentru plimbarile lungi, ce iti vor da doza de energie necesara pentru a putea continua plimbarea. In plus sunt niste aperitive foarte aspectuoase si gustoase, potrivite si pentru Halloween, le puteti numi oua paianjen :).

In primul rand puneti ouale acoperite de apa la fiert. Cand incep sa fiarba, dati focul la mic si lasati-le sa fiarba pentru 10 minute. Scoateti ouale din apa si tineti-le sub apa rece pana cand le puteti tine in mana. Cu ajutorul unui cutit crapati-le uniform cu grija, fara a pierde bucati din coaja. Transferati ouale inapoi in oala, adaugati plicurile de ceai negru, lingura de zahar brun, sosul soia, stelutele de anason si betigasul de scortisoara. Completati cu apa, astfel incat ouale sa fie acoperite de apa si aduceti lichidul la fierbere.

Atunci cand incepe sa fiarba dati focul la mic si "uitati" de oua pentru 1 ora, sau mai mult daca doriti ca ouale sa fie mai aromate.


Ouale fierte in ceai negru pot fi servite imediat, sau pot fi pastrate in coaja pana la 4 zile in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Ciulama cu ciuperci
1
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
2
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
3
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Ciulama delicioasa de ciuperci
4
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama delicioasa de ciuperci

Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...

Ciulama delicioasa de ciuperci
Inghetata lapte de pasare
5
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii