Oua fierte in ceai negru

Ouale fierte in stil chinezesc, sunt asa cum probabil ati dedus si din nume, foarte populare in China. Trebuie sa recunoastem ca pentru un aperitiv festiv arata foarte bine, si sunt si aromate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Oua fierte in ceai negru

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 plicuri ceai negru
  • 1/2 cana sos de soia
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 stelute de anason
  • 1 betigas scortisoara

Mod de preparare

Daca veti ajunge in Beijing veti intalni aceste oua la tot pasul. Sunt niste gustari consistente potrivite pentru plimbarile lungi, ce iti vor da doza de energie necesara pentru a putea continua plimbarea. In plus sunt niste aperitive foarte aspectuoase si gustoase, potrivite si pentru Halloween, le puteti numi oua paianjen :).

In primul rand puneti ouale acoperite de apa la fiert. Cand incep sa fiarba, dati focul la mic si lasati-le sa fiarba pentru 10 minute. Scoateti ouale din apa si tineti-le sub apa rece pana cand le puteti tine in mana. Cu ajutorul unui cutit crapati-le uniform cu grija, fara a pierde bucati din coaja. Transferati ouale inapoi in oala, adaugati plicurile de ceai negru, lingura de zahar brun, sosul soia, stelutele de anason si betigasul de scortisoara. Completati cu apa, astfel incat ouale sa fie acoperite de apa si aduceti lichidul la fierbere.

Atunci cand incepe sa fiarba dati focul la mic si "uitati" de oua pentru 1 ora, sau mai mult daca doriti ca ouale sa fie mai aromate.


Ouale fierte in ceai negru pot fi servite imediat, sau pot fi pastrate in coaja pana la 4 zile in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc