Se toarna putin ulei intr-o tigaie cu pereti grosi si se sparg ouale cu grija ca sa ramana galbenusurulie intregi. (Pentru ca sa nu se lipeasca unele
Se toarna putin ulei intr-o tigaie cu pereti grosi si se sparg ouale cu grija ca sa ramana galbenusurulie intregi. (Pentru ca sa nu se lipeasca unele de altele,uleiul nu se infierbanta dinainte.) Se sareaza albusurile, se prajesc pe foc mijlociu pana se coaguleaza galbenusurile. Albusurile se prajesc mai repede, de aceea galbenusurile se stropesc continuu cu grasime fierbinte. Prajite intr-o tigaie speciala prevazuta cu cuiburi anume pentru ochiuri, au aspect mai frumos, nu se imprastie si nu se lipesc unele de altele.
Un alt mod de preparare presupune despartirea albusurilor, galbenusurile raman in coaja de ou si se lasa intr-un castron mic. Albusurile se bat spuma, spuma se imparte sa ajunga pentru toate galbenusurile. Se pun la prajit cu polonicul, se sareaza, se face cate un cuib, in fiecare se asaza un galbenus care se acopera cu albusul scos din cuib, se rumenesc pe ambele parti. In albusuri se poate adauga putina smantana. Daca se prepara dupa reteta frantuzeasca se pot servi cu garnitura, ca aperitiv sau ca o cina simpla. In loc de smantana, in albusuri se rade cascaval cca 10 – 20 g, iar galbenusurile nu se acopera, ci se stropesc cu ulei fierbinte, pe foc mic. Cei care fac cura de slabire pot praji ouale in tava cu unt, la foc mijlociu, pana se incheaga galbenusurile. Smantana si cascavalul se adauga la spuma cu lingura de gatit ca sa nu cada.
Alte aperitive retete recomandate
Ciuperci umplute
Rulada spanac
Rulada de pui
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCe faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii