Se toarna putin ulei intr-o tigaie cu pereti grosi si se sparg ouale cu grija ca sa ramana galbenusurulie intregi. (Pentru ca sa nu se lipeasca unele
Se toarna putin ulei intr-o tigaie cu pereti grosi si se sparg ouale cu grija ca sa ramana galbenusurulie intregi. (Pentru ca sa nu se lipeasca unele de altele,uleiul nu se infierbanta dinainte.) Se sareaza albusurile, se prajesc pe foc mijlociu pana se coaguleaza galbenusurile. Albusurile se prajesc mai repede, de aceea galbenusurile se stropesc continuu cu grasime fierbinte. Prajite intr-o tigaie speciala prevazuta cu cuiburi anume pentru ochiuri, au aspect mai frumos, nu se imprastie si nu se lipesc unele de altele.
Un alt mod de preparare presupune despartirea albusurilor, galbenusurile raman in coaja de ou si se lasa intr-un castron mic. Albusurile se bat spuma, spuma se imparte sa ajunga pentru toate galbenusurile. Se pun la prajit cu polonicul, se sareaza, se face cate un cuib, in fiecare se asaza un galbenus care se acopera cu albusul scos din cuib, se rumenesc pe ambele parti. In albusuri se poate adauga putina smantana. Daca se prepara dupa reteta frantuzeasca se pot servi cu garnitura, ca aperitiv sau ca o cina simpla. In loc de smantana, in albusuri se rade cascaval cca 10 – 20 g, iar galbenusurile nu se acopera, ci se stropesc cu ulei fierbinte, pe foc mic. Cei care fac cura de slabire pot praji ouale in tava cu unt, la foc mijlociu, pana se incheaga galbenusurile. Smantana si cascavalul se adauga la spuma cu lingura de gatit ca sa nu cada.
Alte aperitive retete recomandate
Ciuperci umplute
Rulada spanac
Rulada de pui
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelM-a pus Leoaica la treaba, cica vrea nu stiu ce wok , vise taica, vise........retete de post economice si gustoase
Tocana de cartofiReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii