Se spala si se fierb in apa sarata apoi se decojesc cate 2 oua tari / persoana, apoi le taiem in doua pe lungime. Scoatem galbenusurile si le sfarmam
Se spala si se fierb in apa sarata apoi se decojesc cate 2 oua tari / persoana, apoi le taiem in doua pe lungime. Scoatem galbenusurile si le sfarmam cu furculita.
Pentru fiecare ou taiem marunt 1 ciuperca si 5 g de ceapa rosie si le prajim cu 10 g de unt/ou. Deoarece ceapa se prajeste repede, o adaugam cand ciupercile sunt prajite pee jumatate. Acest amestec se adauga la galbenusurile sfarmate.
Compozitia se asezoneaza, dupa gust, cu sare, piper macinat, 1 buchetel de verdeata de patrunjel tocat marunt si se amesteca foarte bine.
Apoi umplem cu ea jumatatile de ou si le asezam intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, sau intr-o tava mai mare emailata.
Amestecam pentru fiecare ou, 10 ml smantana, 5 g de unt topit si turnam peste ouale umplute cu varf.
Presaram 5 g cascaval razuit/ou si prajim aprox. 15 minute pana cand cascavalul se topeste.
Le lasam in tava sa se absoarba untul topit rezultat in urma prajirii.
Se servesc calde cu orez inabusit, salata de cartofi cu maioneza sau cu cartofi cu patrujel.
Alte retete
recomandate:
Musaca de dovlecei si cartofi
Friptura de pui cu legume
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiCa la bucatarasi acasa Mi-a adus cineva niste albusuri si daca tot este concurs, m-am gandit sa fac un chec cu de toate in...
Chec din albusuri cu visine, nuca, nuca de cocos si macIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii