Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in
Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare ca niste paharele. Se scoate galbenusul si se imparte in doua.
Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar, cu galbenusurile crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnindu-l cite putin si amestecind mereu, pana ce este sosul gata.
Galbenusurile lasate deoparte, se freaca cu bucatele de carne de pasare fiarta ori fripta sau sunca, date prin masina de tocat. Se adauga ciuperci inabusite si taiate foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper dupa gust.
Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf.
Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi, servite la masa, si deasupra se asaza jumatatile de ou umplute.
Imprejur se pun foi de salata verde sau aspic tocat.
Pofta buna!
Alte mancaruri
recomandate:
Iahnie de fasole
Mancare de fasole verde cu carnati
Zacusca de fasole
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresO reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...
Dovlecei cu carne si crema de cocosPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAm vazut aceste cornulete la Laura si tare mi-au furat privirea (mai ales ca eu ador cornuletele pregatite in casa). Ea a...
Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca)Se pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii