Oua umplute cu sunca, pe maioneza

Se face o maioneza: trei galbenusuri se freaca bine cu un cartof fiert si trecut prin sita sau ras pe razatoarea mica. Se toarna treptat 500 mI ulei s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 200 gr sunca
  • 10 lingurite unt
  • 3 linguri mustar
  • sare
  • piper
  • verdeturi
  • 1 cartof
  • 3 galbenusuri
  • 500 mI ulei
  • 300 gr smantana
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Se face o maioneza: trei galbenusuri se freaca bine cu un cartof fiert si trecut prin sita sau ras pe razatoarea mica. Se toarna treptat 500 mI ulei si se freaca continuu cu lingura de lemn apoi se mai adauga o cescuta cu apa sau sifon, 2 linguri cu mustar, o lingurita cu zahar, 350 gr smantana si verdeturi tocate fin (marar, tarhon, codite de ceapa verde si cateva frunze de telina). Ouale se fierb rascoapte, se curata, se taie in doua pe lungime, se scot galbenusurile care se freaca bine cu untul, apoi se amesteca cu sunca taiata marunt, 1 lingura mustar, sare si piper dupa gust. Cu aceasta pasta se umplu albusurile. Pe un platou mai adanc se pune maioneza, deasupra se aranjeaza ouale cu umplutura in sus si pe fiecare se asaza o frunzulita de patrunjel verde.
Se servesc reci.

Alte retete:

Oua umplute cu ciuperci

Placinta cu dovleac

Zacusca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Piept de gasca cu sos Cassis
1
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
3
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita