Oua umplute picante

Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de mustar
  • 100 ml ulei
  • 100 gr carne de pasare sau sunca
  • 2 castraveti in otet
  • sare
  • piper
  • cateva frunte de salata verde

Mod de preparare

Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare ca niste paharele.

Se scoate galbenusul si se imparte in doua. Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar, cu galbenusurile crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnindu-l cite putin si amestecind mereu, pina ce este sosul gata.

Galbenusurile lasate deoparte, se freaca cu bucatele de carne de pasare fiarta ori fripta sau sunca, date prin masina de tocat. Se adauga castravetii, tocati foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper dupa gust.

Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf.

Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi, servite la masa, si deasupra se asaza jumatatile de ou umplute.

Imprejur se pun foi de salata verde sau aspic tocat.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciorba de fasole cu ciolan

Salata de fasole verde cu usturoi

Salata de fasole

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Chec din albusuri
2
Checuri

Chec din albusuri

Chec din albusuri este o reteta de chec simplu si ieftin, un chec pufos, delicios, usor de facut.

Chec din albusuri
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Burek cu branza sarata
4
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
5
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Parteneri
Varza Rosie cu Mere (Reteta Video)
Bucataras.RO

Varza Rosie cu Mere (Reteta Video)

http://youtu.be/UO1-GFawy_w O garnitura traditionala germana, varza rosie cu mere este o sursa de vitamina C, perfecta langa...

Varza Rosie cu Mere (Reteta Video)
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate