Aluat Se poate folosi si aluat din comert (foietaj). Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat. Amestecul obtinut se da
Aluat
Se poate folosi si aluat din comert (foietaj).
Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat.
Amestecul obtinut se da la frigider o ora.
Carnea de pui se pune in apa ce clocoteste, se fierbe 15’, se scoate, se spala si se taie cubulete.
Se curata, se spala si se taie felii ciupercile.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
e pun la calit, in uleiul de masline, ceapa, puiul si ciupercile.
Se amesteca 1’, apoi se lasa sa sece zeama de la ciuperci, amestecandu-se numai din cand in cand. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Cand a secat apa, se vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Se bat ouale cu smantana, se sareaza, se adauga un praf de nucsoara.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie subtire, de ≈ 5 mm, care se pune intr-o tava cu ø 26-28 cm, tapetata cu hartie de copt.
In locul hartiei de copt, aluatul se poate coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se presara ½ din cantitatea de cascaval ras, se adauga compozitia de pui cu ciuperci, iar deasupra se toarna amestecul de ou cu smantana.
Se adauga si restul de cascaval ras, presarandu-l peste compozitie si se da la cuptor, la 180˚ C, pentru 30’.
Se serveste cald, ca antreu.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii