Quiche cu ciuperci, pui si ceapa

Aluat Se poate folosi si aluat din comert (foietaj). Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat. Amestecul obtinut se da

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Quiche cu ciuperci, pui si ceapa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 lg. apa rece
  • 1 lgt. sare
  • Umplutura:
  • 200 g ciuperci
  • ½ piept de pui/1 pulpa de pui
  • 4 oua
  • 150 g smantana
  • 150 g cascaval ras
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg. ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Aluat

Se poate folosi si aluat din comert (foietaj).

Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat legat.

Amestecul obtinut se da la frigider o ora.

Carnea de pui se pune in apa ce clocoteste, se fierbe 15’, se scoate, se spala si se taie cubulete.

Se curata, se spala si se taie felii ciupercile.

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

e pun la calit, in uleiul de masline, ceapa, puiul si ciupercile.

Se amesteca 1’, apoi se lasa sa sece zeama de la ciuperci, amestecandu-se numai din cand in cand. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Cand a secat apa, se vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se bat ouale cu smantana, se sareaza, se adauga un praf de nucsoara.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie subtire, de ≈ 5 mm, care se pune intr-o tava cu ø 26-28 cm, tapetata cu hartie de copt.

In locul hartiei de copt, aluatul se poate coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se presara ½ din cantitatea de cascaval ras, se adauga compozitia de pui cu ciuperci, iar deasupra se toarna amestecul de ou cu smantana.

Se adauga si restul de cascaval ras, presarandu-l peste compozitie si se da la cuptor, la 180˚ C, pentru 30’.
Se serveste cald, ca antreu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide