Tarta cu smantana si oua

Tarta cu smantana si oua este un aperitiv simplu si delicios. Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam. Cernem faina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu smantana si oua

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • UMPLUTURA
  • 2 pulpe
  • 5 oua
  • 300 g smantana
  • carnat de casa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • boia dulce
  • ulei

Mod de preparare

Tarta cu smantana si oua este un aperitiv simplu si delicios. Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam

Cernem faina. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, untul moale, zahar, un varf cutit sare, drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam cca 30 min la dospit.

Pulpele le fierbem in apa cu sare.

Batem bine 2 oua dupa care adaugam smantana, patrunjel verde si carnea taiata bucati, potrivim de condimente dupa gust.

Intindem coca si asezam in tava unsa cu ulei, adaugam compozitia de smantana, asezam felii de carnat deasupra, spargem cele 3 oua ramase si dam tarta cu smantana si oua la cuptor cca 30 minute (pana se fac ochiuri)


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc