Tort sandwich

Acest tort sandvici este ideal la petreceri sau receptii, indiferent ca aveti invitati copii sau adulti. Pe acelasi principiu de ansamblare va puteti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort sandwich

Ingrediente

  • 200 g somon afumat
  • 200 g crema de branza
  • piper negru
  • marar
  • 200 g crema de branza cu cozi de arpagic
  • maioneza dintr-un ou si 200 ml ulei
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 400 g mazare congelata
  • zahar
  • sare
  • 500 g morcov
  • 125g crema de branza naturala
  • 200 g creveti decojiti congelati
  • 4 oua fierte tari
  • paine alba
  • paine neagra
  • supa de legume sau carne
  • rosii mici

Mod de preparare

Acest tort sandvici este ideal la petreceri sau receptii, indiferent ca aveti invitati copii sau adulti. Pe acelasi principiu de ansamblare va puteti folosi imaginatia si incercati sa faceti tort sandvici si cu alte ingrediente. Propunerea mea este insa aceasta:

 

Prima umplutura: 200 g somon afumat, 200 g crema de branza, piper negru si marar, Somonul se faramiteaza si se freaca bine cu crema de branza pana devine ca o pasta.

 

A doua umplutura: 400 g mazare congelata,1 lingura zahar, 0,5 lingurita sare, 200 g crema de branza cu usturoi. Mazarea inghetata se pune intr-un castron, se amesteca cu zaharul si sarea si se baga pentru 5 minute la microunde (750W). Se mixeaza pana devine ca o pasta. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu crema de branza cu usturoi.

 

A treia umplutura: 500 g morcov, 0,5 lingura zahar, 0,5 lingurita sare, 125 g crema de branza naturala. Morcovul se curata si se pune la fiert pentru 15 minute impreuna cu zaharul si sarea. Cand e fiert se face un piure. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu crema de branza naturala.

 

A patra umplutura: 200 g creveti decojiti congelati, 4 oua fierte tari, 125 g crema de branza naturala. Crevetii se lasa de seara in frigider sa se dezghete in voie. A doua zi se pun in strecuratoare si apoi se storc cu un prosop de hartie. Ouale fierte tari se sfarama bine. Se adauga crevetii si crema de branza naturala si se amesteca bine.

 

Pentru straturile de paine: o paine toast feliata alba, o paine toast feliata neagra, supa de legume sau de carne - rece, lapte sau zeama de lamaie.

Se indeparteaza coaja de paine dar nu 'din radacini', astfel incat sa se mai vada un picut ca ea a existat.  Painea se umezeste cu o pensula foarte rapid cu un pic de supa. NU se insiropeaza pentru ca absoarbe de la umpluturi destul lichid insa trebuie umezita un pic. Straturile de paine se pun ca niste caramizi, nu se pune linie peste linie. Stratul 4 de paine alba este asezat astfel incat marginile unde se unesc feliile de paine neagra din baza sa pice acum exact pe jumatatea feliei de paine alba... Pentru ca eu am folosit doar 4 felii de paine ca baza mi-a venit cam greu sa fac operatia asta. Astfel, cu umpluturile si painea pregatita se incepe asamblare.

 

Aceasta este ordinea: Stratul 1 (baza) - paine neagra, stratul 2 - umplutura de somon, stratul 3 - 1/2 din umplutura de mazare, stratul 4 - paine alba, stratul 5 - umplutura de morcov, stratul 6 - paine neagra, stratul 7 - umplutura de creveti, stratul 8 - 1/2 din umplutura de mazare, stratul 9 - (acoperisul) paine alba.

 

Pentru ornat: 200 g crema de branza cu cozi de arpagic, maioneza dintr-un ou si 200 ml ulei, 1 lingura suc de lamaie. Se freaca bine si se toarna peste prajitura.


Tortul sandvici se orneaza cu rosii mici, creveti, cozi de arpagic si lamaie. Am folosit legume, somon si creveti. Poate fi facuta si in varianta cu sunca, pate si legume sau in variante doar cu varii tipuri de branza cu mirodenii si legume. Se face dupa o zi pe alta, pentru ca gusturile sa se 'imprieteneasca'.
Reteta propusa de Kiva pe forumul culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
5
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Parteneri
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola