Aperitiv din stiuca marinata

Aperitiv din stiuca marinata este o reteta de aperitiv cu peste simpla, delicioasa. Este o reteta cu peste potrivita pentru Anul Nou.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Aperitiv din stiuca marinata

Ingrediente

  • cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucata
  • otet
  • apa
  • dafin
  • boabe de piper
  • 2 linguri zahar
  • sare

Mod de preparare

Se aleg știuci mici care se curata, se îndepărtează capul , se spala și se lasă la scurs.
Cand pestele s-a scurs de apa, se taie rondele de circa 2 degete grosime care se așează într-o crăticioară în cercuri concentrice presărând sare astfel încât pestele sa fie acoperit( el nu își va lua sare decât cat este nevoie). Se da vasul la rece unde se lasă pentru 24 ore.
Se scurge zeama lăsata, se clătește pestele și se lasă la scurs, preparând intre timp marinata din o parte oțet și 2 părți apa. Marinata se fierbe câteva minute pe foc împreună cu zaharul, piperul și dafinul.

La Philips Multicooker imi plac funcția de menire la cald a alimentelor si cea prin care se păstrează vitaminele datorita valvei ajustabile.
Pestele se așează în borcane( nu foarte înghesuit), se acoperă cu marinata călduța, aproape rece și se da la frigider pentru minim 10 zile, după care se poate consuma.


Se servește ca aperitiv alături de câteva măsline negre-pentru contrast- si rondele de ceapa roșie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori