Blinii cu avocado si somon

Acest preparat este foarte bun pentru micul dejun sau pentru a fi servit ca si aperitiv. Daca dorim sa servim pe un platou cu aperitive, atunci trebuie sa le facem mai mici sau sa le taiem. Arata bine, sunt gustosi si ii putem combina cu diferite salate sau paste tartinabile. Merg perfect cu ciuperci si smantana, salata de vanata sau orice altceva. Faina de soia este mai saraca in zaharuri decat faina de grau, iar faina de hrisca este bogata in antioxidanti si, de asemenea, saraca in zaharuri. Tinanad cont de benefiicile celor doua plante, ar fi bine sa consumam din ele cat de des putem.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Blinii cu avocado si somon

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • - 2 oua
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - sare de mare
  • - 100 gr faina de soia
  • - 100 gr faina de hrisca
  • - 350 ml lapte
  • - 50 ml ulei
  • Pt servit:
  • - 100 gr somon afumat
  • - 2 avocado
  • - zeama de la o lamaie
  • - sare fina
  • - piper macinat
  • Extra :
  • - smantana
  • - rosii cherry
  • - ardei
  • - masline

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul. Intr-un vas, amestecam faina de hrisca cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina, jumate din lapte si omogenizam. Adaugam restul de faina, lapte si ulei. Intr-o tigaie de clatite incalzita bine, punem cu un polonic mic sau cu o lingura din compozitie fara a intinde. Daca aveti o tigaie antiaderenta, nu este necesar sa o ungeti. Nu mai atingeti aluatul decat atunci cand deasupra lui se formeaza mici bule cu aer. Atunci intoarcem si mai prajim cam 1 minut. Continuam pana cand terminam compozitia. Taiem avocado in felii subtiri si le stropim cu zeama de lamaie din abundenta. Separat desfacem fileu de somon si il feliem sau rupem cu mana. Pe fiecare bucata de blini, punem felii de avocado si felii de somon afumat. Asezonam cu sare si piper si servim . Bliniile nu trebuie asamblate toate, se pot pastra si servi in loc de paine cu orice alt preparat doriti. Ceea ce ramane se pastreaza in frigider, acoperite cu o folie de plastic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri