Blinii cu avocado si somon

Acest preparat este foarte bun pentru micul dejun sau pentru a fi servit ca si aperitiv. Daca dorim sa servim pe un platou cu aperitive, atunci trebuie sa le facem mai mici sau sa le taiem. Arata bine, sunt gustosi si ii putem combina cu diferite salate sau paste tartinabile. Merg perfect cu ciuperci si smantana, salata de vanata sau orice altceva. Faina de soia este mai saraca in zaharuri decat faina de grau, iar faina de hrisca este bogata in antioxidanti si, de asemenea, saraca in zaharuri. Tinanad cont de benefiicile celor doua plante, ar fi bine sa consumam din ele cat de des putem.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Blinii cu avocado si somon

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • - 2 oua
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - sare de mare
  • - 100 gr faina de soia
  • - 100 gr faina de hrisca
  • - 350 ml lapte
  • - 50 ml ulei
  • Pt servit:
  • - 100 gr somon afumat
  • - 2 avocado
  • - zeama de la o lamaie
  • - sare fina
  • - piper macinat
  • Extra :
  • - smantana
  • - rosii cherry
  • - ardei
  • - masline

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul. Intr-un vas, amestecam faina de hrisca cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina, jumate din lapte si omogenizam. Adaugam restul de faina, lapte si ulei. Intr-o tigaie de clatite incalzita bine, punem cu un polonic mic sau cu o lingura din compozitie fara a intinde. Daca aveti o tigaie antiaderenta, nu este necesar sa o ungeti. Nu mai atingeti aluatul decat atunci cand deasupra lui se formeaza mici bule cu aer. Atunci intoarcem si mai prajim cam 1 minut. Continuam pana cand terminam compozitia. Taiem avocado in felii subtiri si le stropim cu zeama de lamaie din abundenta. Separat desfacem fileu de somon si il feliem sau rupem cu mana. Pe fiecare bucata de blini, punem felii de avocado si felii de somon afumat. Asezonam cu sare si piper si servim . Bliniile nu trebuie asamblate toate, se pot pastra si servi in loc de paine cu orice alt preparat doriti. Ceea ce ramane se pastreaza in frigider, acoperite cu o folie de plastic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Salata de cartofi cu ardei kapia copti
Bucataras.RO

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

Reteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...

Salata de cartofi cu ardei kapia copti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos