Bulete din cod file

1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox. 10 min). Cand este gata se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g cod file
  • sare si piper
  • 1 avocado
  • 2 lingurite hot sos
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 rosie
  • frunze de busuioc
  • 75 ml ulei de maslina

Mod de preparare

1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox. 10 min). Cand este gata se transfera intr-un castron si se zdrobeste cu furculita.

2. Avocado se spala, se taie in doua, se scoate samburele, cu o lingurita se scoate miezul si se adauga peste peste.

3. Peste fileul de cod si avocado, se adauga zeama de lamaie, sosul iute, sare si piperul, se zdrobeste si se amesteca bine.

4. Cu o lingura uda, se ia din compozitie, formandu-se bulete, care se aseaza frumos pe un platou.

5. Rosia se spala, se taie un disain decorativ si se indeparteaza miezul si semintele. Uleiul si cateva frunze de busuioc se pun in blender pentru cateva secunse (pana devine un lichid mai gros si verde). Cu acest ulei umplem rosia, punem cateva frunzulite de busuioc pentru aspect si o plasam (rosia astfel pregatita) in centrul platoului.
Se prepara cu putin inainte de a fi servita, pt ca avocado, stand un timp mai indelungat, se inegreste. Un vin alb se potriveste foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi
Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...

Pui umplut cu struguri si nuci
Cele mai apreciate rețete
Chec cu nuci si rahat
1
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Analele istoriei (Prajitura cu nuca)
2
Prajituri

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava...

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)
Prajitura cu crema de lapte condensat
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lapte condensat

Cea mai buna prajitura

Prajitura cu crema de lapte condensat
Tiramisu reţetă cu lamaie
4
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Barcute din dovlecei
5
Bebelusi > 12 luni

Barcute din dovlecei

Barcutele din dovlecei vor fi preferatele copiilor, mai ales daca sunt umplute cu ce le place lor cel mai mult.

Barcute din dovlecei
Parteneri
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia