Calamari Pane (cu bere neagra) sunt foarte buni. In general exista riscul de pregati prea mult calamarii si de a deveni gumati, dar urmand aceasta reteta veti obtine niste gustari delicioase.
Se bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere (asta daca nu ati baut-o intre timp) sau cu apa (minerala de preferat).
Berea neagra le da o aroma foarte buna, si ii pastreaza suculenti inauntru. Credeti-ma, combinatia (desi pare un pic dubioasa) este minunata! Daca sunteti reticenti, puteti inlocui berea cu apa minerala.
Dupa ce aluatul este gata, incingeti bine uleiul in tigaie (trebuie sa fie suficient de mult, pentru ca trebuie sa se prajeasca in baie de ulei). Calamarii se tavalesc prin aluat, si se pun la prajit. Se prajesc 3-5 min pe o parte, apoi se intorc si de mai tin 2-3 min si pe cealalta parte, pana devin aurii.
Atentie sa nu ii prajiti prea tare, ca se vor usca si nu vor mai fi suculenti.
Ca si garnitura, am pregatit cartofi asezonati cu ceapa taiata solzisori.
Sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!
Puteti servi calamarii pane si ca aperitive.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise"Picnicul bucatarasilor" Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe...
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si friscaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii