Calamari Pane (cu bere neagra)

Calamari Pane (cu bere neagra) sunt foarte buni. In general exista riscul de pregati prea mult calamarii si de a deveni gumati, dar urmand aceasta reteta veti obtine niste gustari delicioase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Calamari Pane (cu bere neagra)

Ingrediente

  • •500 gr inele de calamari
  • •2 oua
  • •250 ml bere NEAGRA
  • •faina
  • •sare
  • •piper
  • •ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere (asta daca nu ati baut-o intre timp) sau cu apa (minerala de preferat).
Berea neagra le da o aroma foarte buna, si ii pastreaza suculenti inauntru. Credeti-ma, combinatia (desi pare un pic dubioasa) este minunata! Daca sunteti reticenti, puteti inlocui berea cu apa minerala.

Dupa ce aluatul este gata, incingeti bine uleiul in tigaie (trebuie sa fie suficient de mult, pentru ca trebuie sa se prajeasca in baie de ulei). Calamarii se tavalesc prin aluat, si se pun la prajit. Se prajesc 3-5 min pe o parte, apoi se intorc si de mai tin 2-3 min si pe cealalta parte, pana devin aurii.

Atentie sa nu ii prajiti prea tare, ca se vor usca si nu vor mai fi suculenti.

Ca si garnitura, am pregatit cartofi asezonati cu ceapa taiata solzisori.

Sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!


Puteti servi calamarii pane si ca aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori