Caracatita cu otet

Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o acopere. Se adauga otetul, se pune capacul si se fierbe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 caracatita (2-3 kg)
  • 1 cana otet
  • citeva fire de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 10 boabe de piper
  • sare
  • putin patrunjel
  • Pentru sos: 1/2 cana ulei masline
  • 1/4 cana otet
  • 10 boabe piper
  • putina sare

Mod de preparare

Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o acopere. Se adauga otetul, se pune capacul si se fierbe pe foc tare. Cind incepe sa fiarba, se incetineste focul si se fierbe timp de aprox. o jumate de ora. Cind a fiert, se scurge, se clateste cu apa rece din belsug si se pune din nou in apa curata la fiert cu telina, morcovii, ceapa, boabele de piper si sare. Se acopera cu capacul si din nou la fiert timp de 1 ora.

Se amesteca toate ingredientele pt sos intr-un borcan cu capac si se toarna peste caracatita cit e calda. Se lasa caracatita 24 ore in sos amestecind din cind in cind.
Serviti pe platou cu garnitura de ardei rosii si frunze de patrunjel, taiata in bucatele si cu sos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori