Se pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga caracatita si se lasa la fiert
Se pune la fiert o oala cu apa, vinul, otetul, frunzele de dafin si boabele de piper. Cand incepe sa fiarba se adauga caracatita si se lasa la fiert circa 30-40 de minute pana cand devine frageda. Se scoate din apa si cat este inca calda se ruleaza strans in folie de plastic transparenta pentru a capata o forma cilindrica. Se lasa in frigider sa se raceasca.
Dupa ce a stat la rece minim 3 ore, se scoate din folie si se taie felii subtiri de 2-3 milimetrii grosime. Se aseaza feliile pe o tava si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline.
Separat se spala salata verde si se rupe ca pentru o salata iar rosiile se spala si se taie cubulete mici, dupa care se amesteca cu putin ulei de masline, sare, piper si oregano.
Se aseaza pe o farfurie salata verde, apoi feliile de caracatita deasupra si la final se adauga rosiile taiate cubulete.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii