Somonul cu laptele, dafinul si cateva frunzulite de marar se pun la fiert. Cand fierbe laptele se mai lasa 4 minute la foc mic si se da deoparte. Se
Somonul cu laptele, dafinul si cateva frunzulite de marar se pun la fiert. Cand fierbe laptele se mai lasa 4 minute la foc mic si se da deoparte.
Se lasa inca 5 minute si apoi se scoate pestele pe o farfurie si se zdrobeste cu o furculita. Cubuletele de cartofi se fierb ca pentru piure, in apa sarata.
Cand sunt gata, se scurg, se lasa sa stea 10 minute si apoi se zdrobesc si ei, si se adauga sucul de lamaie, maioneza, mustarul, caperele, sare si piper dupa gustul fiecareia.
Cu mainile se amesteca somonul cu piureul si apoi incep sa se modeleze chiftele cu mainile si suprafata de lucru date prin faina.
4. Se dau prin ou batut si apoi pesmet si se prajesc in ulei incins, pana devin aurii.
Se scot la scurs pe hartie absorbanta.
Se servesc cu salata ca garnitura.
Pofta buna!
Reteta Chiftele de somon cu capere a fost propusa de Alka pe forum culinar.ro
Alte retete cu peste gasiti aici:
Tuna Dippers, chiftelute de peste,
Somon marinat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii