Clatite americane cu somon afumat si mazare

Clatitele americane cu somon afumat si mazare sunt ideale pentru un mic dejun copios, care ne asigura nutrientii necesari unei zile incarcate de lucru.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Clatite americane cu somon afumat si mazare

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de mazare (eu am folosit conserva Bonduelle)
  • 100 g somon afumat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Taiem somonul afumat in cubulete sau fasii mici.
Intr-un castron batem ouale ca pentru omleta. Adaugam faina, laptele, putina sare si cateva fire de piper. Amestecam bine pala la omogenizare. Compozitia trebuie sa aibe consistenta unei smantani. Daca este prea tare, mai adaugati o lingura de lapte.
Dupa ce am amestecat bine, adaugam somonul si mazarea si amestecam usor, ca sa nu le maruntim prea tare.
Compozitia obtinuta se prajeste in ulei de masline. Pentru o clatita punem cam o lingura si jumatate de compozitie. Clatitele se prajesc pe ambele parti, pana cand se rumenesc usor. Din cantitatile de mai sus vor reiesi 6-7 clatite.
Se scot pe farfurie si se presara putina mazare peste ele.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Clatitele americane cu somon afumat si mazare se servesc calde, ornate cu boabe de mazare verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia