Azi va propun o reteta rapida si gustoasa care poate fi facuta la cina sau de ce nu pentru aperitive. Am folosit conserva de ton bucati in ulei de la Hame, dar cred ca ar fi mai bun cu ton in suc propriu. Data viitoare voi incerca cu acest tip de conserva. Trebuie sa va mai spun ca aceste cantitati pe care le-am trecut eu aici, sunt pentru o cina copioasa pentru 2 persoane .
Desfacem conserva si o strecuram de lichidul din ea. Continutul conservei il punem intr-un bol si cu ajutorul furculitei, zdrobim bucatile de peste. Adaugam usturoiul pisat, ceapa verde (eu am folosit doar codite) tocata marunt, oul, piperul si pesmet. Punem cate o lingura de pesmet si amestecam dupa fiecare ca sa nu avem o compozitie prea tare. Trebuie sa avem un aluat ca si cel de chiftele. Punem la incins ulei intr-o tigaie. Cu mana, formam mici chiftele din aluat si prajim pana se rumenesc. Scoatem crochetele pe servetele ca sa se absoarba excesul de ulei. Pregatim sosul : zdrobim un catel de usturoi, taiem cozi de ceapa verde si frecam cu putina sare. Apoi adaugam iaurt grecesc (cam 3-4 linguri), omogenizam si punem intr-un bol. Serviti crochetele calde cu sos si paine prajita .
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii