Azi va propun o reteta rapida si gustoasa care poate fi facuta la cina sau de ce nu pentru aperitive. Am folosit conserva de ton bucati in ulei de la Hame, dar cred ca ar fi mai bun cu ton in suc propriu. Data viitoare voi incerca cu acest tip de conserva. Trebuie sa va mai spun ca aceste cantitati pe care le-am trecut eu aici, sunt pentru o cina copioasa pentru 2 persoane .
Desfacem conserva si o strecuram de lichidul din ea. Continutul conservei il punem intr-un bol si cu ajutorul furculitei, zdrobim bucatile de peste. Adaugam usturoiul pisat, ceapa verde (eu am folosit doar codite) tocata marunt, oul, piperul si pesmet. Punem cate o lingura de pesmet si amestecam dupa fiecare ca sa nu avem o compozitie prea tare. Trebuie sa avem un aluat ca si cel de chiftele. Punem la incins ulei intr-o tigaie. Cu mana, formam mici chiftele din aluat si prajim pana se rumenesc. Scoatem crochetele pe servetele ca sa se absoarba excesul de ulei. Pregatim sosul : zdrobim un catel de usturoi, taiem cozi de ceapa verde si frecam cu putina sare. Apoi adaugam iaurt grecesc (cam 3-4 linguri), omogenizam si punem intr-un bol. Serviti crochetele calde cu sos si paine prajita .
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii