Mini-rulade cu somon afumat

Aceste mini-rulade cu somon afumat sunt delicioase si consistente, perfecte pentru o petrecere intre prieteni.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mini-rulade cu somon afumat

Ingrediente

  • Pentru potetlomper (un fel de turtite din cartofi): - 1 kg cartofi - 1 lingurita de sare - ca. 2-3 dl (120-180g) faina alba
  • pt umplut: somon afumat

Mod de preparare

Cartofii fierti in coaja se curata si se dau prin masina de tocat carne (sau se pot sfarima bine si cu ajutorul unei furculite), concomitent amestecindu-se cu sarea. Faina se adauga treptat peste "piureul" de cartofi pina cind se obtine o consistenta maleabila (adik, sa poata fi intinsa cu sucitorul - cu cit se foloseste mai putina faina, cu atit sint turtitele mai fragede si mai usor de rulat apoi la intrebuintare). Din "aluatul" obtinut se formeaza un sul, si se portioneaza in 12-14 bucati, fiecare bucata intinzindu-se in forma unui cerc cu diam. de 20 cm. Turtitele se coc usor pe ambele parti intr-o tigaie de teflon (deci fara adaos de ulei/unt/margarina). Pot fi asezate una peste alta si acoperite cu un prosop de bucatarie curat pina la intrebuintare. Sint usor asemanatoare clatitelor si se mai servesc infasurate pe crenvursti. Se pot umple cu somon afumat se ruleaza si se taie.


Pofta buna! Reteta Mini-rulade cu somon afumat a fost propusa de Dan@ pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
2
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Budinca de chia cu fructe
3
Budinci

Budinca de chia cu fructe

Chia este plina de vitamine si minerale, ajuta la reglarea greutatii, la controlarea poftei de dulce si lupta impotriva...

Budinca de chia cu fructe
Desert chec marmorat
4
Retete culinare

Desert chec marmorat

Sau chec zebra, oricum ar fi, este pufos si delicios!

Desert chec marmorat
Supa crema de rosii cu busuioc
5
Supe de legume

Supa crema de rosii cu busuioc

  • taie rosiile cuburi mai mari• adauga-le in blenderul performant Oster Versa impreuna cu apa si busuiocul

Supa crema de rosii cu busuioc
Parteneri
Dulceata de gogonele
Bucataras.RO

Dulceata de gogonele

Dulceata de gogonele e ceva ce trebuie sa incerci. Rosia nu e leguma, e fruct si gogonelele nu trebuie mancate doar...

Dulceata de gogonele
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia