Aceste mini-rulade cu somon afumat sunt delicioase si consistente, perfecte pentru o petrecere intre prieteni.
Cartofii fierti in coaja se curata si se dau prin masina de tocat carne (sau se pot sfarima bine si cu ajutorul unei furculite), concomitent amestecindu-se cu sarea. Faina se adauga treptat peste "piureul" de cartofi pina cind se obtine o consistenta maleabila (adik, sa poata fi intinsa cu sucitorul - cu cit se foloseste mai putina faina, cu atit sint turtitele mai fragede si mai usor de rulat apoi la intrebuintare). Din "aluatul" obtinut se formeaza un sul, si se portioneaza in 12-14 bucati, fiecare bucata intinzindu-se in forma unui cerc cu diam. de 20 cm. Turtitele se coc usor pe ambele parti intr-o tigaie de teflon (deci fara adaos de ulei/unt/margarina). Pot fi asezate una peste alta si acoperite cu un prosop de bucatarie curat pina la intrebuintare. Sint usor asemanatoare clatitelor si se mai servesc infasurate pe crenvursti. Se pot umple cu somon afumat se ruleaza si se taie.
Pofta buna! Reteta Mini-rulade cu somon afumat a fost propusa de Dan@ pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii