Raci umpluti cu legume

Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii si se fierb in apa, care cloc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 raci
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina
  • 2 castraveciori
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 gr mazare
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 1 pahar ulei
  • mustar

Mod de preparare

Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii si se fierb in apa, care clocoteste, cu legumele indicate in retetar. Cand racii sunt fierti, se scot din apa. Se scoate din coditele racilor, carnea si se toaca marunt, dupa care se amesteca impreuna cu legumele taiate foarte marunt. Dintr-un galbenus rascopt si doua oua crude, amestecate cu un pahar de ulei si o lingurita mustar, se prepara o maioneza. Se potriveste la gust cu sare si piper si se amesteca. Legumele se amesteca cu aceasta maioneza. Carapacea racilor se curata bine si se umple cu salata de legume cu maioneza.


Mancarea se garniseste cu salata ce a ramas de la umplut si cu patrunjel verde tocat marunt.

Alte retete culinare:

Chiftele

Placinta de dovleac

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide