Salata cu peste afumat este o reteta delicioasa de aperitiv salata ce poate fi cu usurinta transformat intr-un aperitiv potrivit pentru masa de Craciun.
Reteta o am de la mama mea. Iar mama de la o prietena din Rusia, ptr ca aceasta salata este tipic ruseasca de revelion si Craciun.
Se fierb legumele (inafara de ceapa) si ouale. Se curata si se dau prin razatoarea mare. Scrumbia se curata de piele si oase(se face fff uor daca in prealabil se taie in 2 bub pe lungime). Se dau si ouale prin razatoare. In cartof se pune ceapa taiata mic putina sare si ulei (un mic secret ca salata sa nu iasa uscata.)
Dupa ce sunt toate legumele pregatite se aseaza cate un strat pe farfurie: primul strat de peste, urmeaza cartoful si se pune din loc in loc putina maioneza (ptr a nu fi uscata) si sfecla rosie.
Iar punem un strat de peste,c artof, oul si putina maioneza, si ultimul strat (de deasupra) va fi din sfecla care-i va da culoarea rosie.
Se pune maioneza desupra mai multa si se niveleaza, se orneaza sub forma de cizmulita lui Mos Craciun.
Pofta Maree si sarbatori Fericite !
Serviti salata cu peste afumat pe masa de Craciun sau Revelion alaturi de alte aperitive.
Reteta a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise La bogatia de legume gustoase este pacat sa nu faci o ciorba cu de toate. Daca mai pui si putina carnita de gust si mai...
Ciorba taraneasca de purcelPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii