Salata cu peste afumat este o reteta delicioasa de aperitiv salata ce poate fi cu usurinta transformat intr-un aperitiv potrivit pentru masa de Craciun.
Reteta o am de la mama mea. Iar mama de la o prietena din Rusia, ptr ca aceasta salata este tipic ruseasca de revelion si Craciun.
Se fierb legumele (inafara de ceapa) si ouale. Se curata si se dau prin razatoarea mare. Scrumbia se curata de piele si oase(se face fff uor daca in prealabil se taie in 2 bub pe lungime). Se dau si ouale prin razatoare. In cartof se pune ceapa taiata mic putina sare si ulei (un mic secret ca salata sa nu iasa uscata.)
Dupa ce sunt toate legumele pregatite se aseaza cate un strat pe farfurie: primul strat de peste, urmeaza cartoful si se pune din loc in loc putina maioneza (ptr a nu fi uscata) si sfecla rosie.
Iar punem un strat de peste,c artof, oul si putina maioneza, si ultimul strat (de deasupra) va fi din sfecla care-i va da culoarea rosie.
Se pune maioneza desupra mai multa si se niveleaza, se orneaza sub forma de cizmulita lui Mos Craciun.
Pofta Maree si sarbatori Fericite !
Serviti salata cu peste afumat pe masa de Craciun sau Revelion alaturi de alte aperitive.
Reteta a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii