Salata cu peste afumat este o reteta delicioasa de aperitiv salata ce poate fi cu usurinta transformat intr-un aperitiv potrivit pentru masa de Craciun.
Reteta o am de la mama mea. Iar mama de la o prietena din Rusia, ptr ca aceasta salata este tipic ruseasca de revelion si Craciun.
Se fierb legumele (inafara de ceapa) si ouale. Se curata si se dau prin razatoarea mare. Scrumbia se curata de piele si oase(se face fff uor daca in prealabil se taie in 2 bub pe lungime). Se dau si ouale prin razatoare. In cartof se pune ceapa taiata mic putina sare si ulei (un mic secret ca salata sa nu iasa uscata.)
Dupa ce sunt toate legumele pregatite se aseaza cate un strat pe farfurie: primul strat de peste, urmeaza cartoful si se pune din loc in loc putina maioneza (ptr a nu fi uscata) si sfecla rosie.
Iar punem un strat de peste,c artof, oul si putina maioneza, si ultimul strat (de deasupra) va fi din sfecla care-i va da culoarea rosie.
Se pune maioneza desupra mai multa si se niveleaza, se orneaza sub forma de cizmulita lui Mos Craciun.
Pofta Maree si sarbatori Fericite !
Serviti salata cu peste afumat pe masa de Craciun sau Revelion alaturi de alte aperitive.
Reteta a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguri
Comentarii