Salata cu peste afumat este o reteta delicioasa de aperitiv salata ce poate fi cu usurinta transformat intr-un aperitiv potrivit pentru masa de Craciun.
Reteta o am de la mama mea. Iar mama de la o prietena din Rusia, ptr ca aceasta salata este tipic ruseasca de revelion si Craciun.
Se fierb legumele (inafara de ceapa) si ouale. Se curata si se dau prin razatoarea mare. Scrumbia se curata de piele si oase(se face fff uor daca in prealabil se taie in 2 bub pe lungime). Se dau si ouale prin razatoare. In cartof se pune ceapa taiata mic putina sare si ulei (un mic secret ca salata sa nu iasa uscata.)
Dupa ce sunt toate legumele pregatite se aseaza cate un strat pe farfurie: primul strat de peste, urmeaza cartoful si se pune din loc in loc putina maioneza (ptr a nu fi uscata) si sfecla rosie.
Iar punem un strat de peste,c artof, oul si putina maioneza, si ultimul strat (de deasupra) va fi din sfecla care-i va da culoarea rosie.
Se pune maioneza desupra mai multa si se niveleaza, se orneaza sub forma de cizmulita lui Mos Craciun.
Pofta Maree si sarbatori Fericite !
Serviti salata cu peste afumat pe masa de Craciun sau Revelion alaturi de alte aperitive.
Reteta a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseReteta aceasta face parte din categoria retetelor rapide! Se face atat de usor, este satioasa, iar ardeii kapia copti ii dau...
Salata de cartofi cu ardei kapia coptiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii