Se caleste spanacul cu jumatate din ceapa tocata in 2 linguri de ulei, numai vreo 3 minute, cat sa se moaie binisor. Se adauga sare si piper dupa gus
Se caleste spanacul cu jumatate din ceapa tocata in 2 linguri de ulei, numai vreo 3 minute, cat sa se moaie binisor. Se adauga sare si piper dupa gust si 2 linguri smantana dulce (sa-l faca mai cremos) si se mai tine pe foc 2 minute, cat sa nu mai ramana sos aproape deloc, dar sa nu fie nici uscat.
Am condimentat pestele cu sare si piper cu lamaie, apoi l-am pus in tigaie cu 2 linguri de ulei numai cat sa prinda o crusta care sa-l impiedice sa lase apa in aluat.
Se incalzeste cuptorul la 400F (200C).
Se lasa pestele sa se raceasca pe un servet de hartie care sa absoarba sucul lasat. Se aseaza foaia de aluat pe un tocator si se inteapa cu furculita ca sa creasca uniform la copt. Se aseaza bucata de peste peste care se pune jumatate din spanac, se uda marginile foii si se impatureste aluatul ca sa faca un pachetel. Se taie marginile cam la 1- 1.5 cm si se apasa cu furculita sa se uneasca. ( Sau se poate trece marginea pe dedesubt, ca sa formeze un fel de rulou).
Se unge aluatul cu ou, apoi se presara sare grunjoasa si seminte de susan, se pune intr-o tava pe hartie de copt si se pune la cuptor pt. 30 minute sau pana e auriu. Gratarul sa fie in prima treime de sus a cuptorului, ca sa nu se arda.
Cand e gata se scoate si se lasa la racit, ca sa se taie feliile frumos.
Se pune sparanghelul stropit cu putin ulei, sare si piper la cuptor (la aceeasi temperatura) timp de 10-12 minute. Intre timp se caleste cealalta jumatate de ceapa in putin unt si se stinge cu vinul, care se lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate, apoi se adauga o ceasca de smantana dulce, sare si piper, si se lasa sa fiarba pana se reduce din nou la jumatate. Se da la o parte, se adauga un varf de cutit de sofran (sau cateva fire) si o nuca de unt. Eu am pus la fiert si o crenguta de cimbrisor proaspat.
Se aseaza sparanghelul si peste el 2 felii de somon, si se serveste cu cateva linguri de sos. Reteta Somon imbracat in aluat cu sparanghel a fost propusa de roxanav pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Chiftele de somon cu capere,
Somon in scoici din aluat frantuzesc,
Tuna Dippers, chiftelute de peste
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii