Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja de fructe, mararul si se
Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja de fructe, mararul si se stropeste cu lichiorul de anason. Invelita strans in folie se tine in frigider inca 4-5 zile, la 3-4 grade. Se amesteca hreanul cu smantana, sarea si piperul. Scurgem cartofii, punem zeama deoparte, iar cand s-a depus amidonul, aruncam apa de pe ei si punem cartofii peste amidon. Adaugam oul, ceapa, asezonam cu sare si piper, iar daca e prea moale, punem putina faina.
Punem ulei intr-o tigaie si decupam cu o lingura din acest amestec, pe care il prajim pe ambele parti pana se inroseste.
Spalam cu grija somonul, apoi il taiem pe diagonala in felii mari, il aranjam in forma de trandafir, pe o farfurie, alaturi de smantana cu hrean si crochete de cartofi.
Se serveste ca aperitiv sau cina usoara.
Alte aperitive recomandate
Ciuperci umplute
Chiftelute
Rulada de spanac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii