Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja de fructe, mararul si se
Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja de fructe, mararul si se stropeste cu lichiorul de anason. Invelita strans in folie se tine in frigider inca 4-5 zile, la 3-4 grade. Se amesteca hreanul cu smantana, sarea si piperul. Scurgem cartofii, punem zeama deoparte, iar cand s-a depus amidonul, aruncam apa de pe ei si punem cartofii peste amidon. Adaugam oul, ceapa, asezonam cu sare si piper, iar daca e prea moale, punem putina faina.
Punem ulei intr-o tigaie si decupam cu o lingura din acest amestec, pe care il prajim pe ambele parti pana se inroseste.
Spalam cu grija somonul, apoi il taiem pe diagonala in felii mari, il aranjam in forma de trandafir, pe o farfurie, alaturi de smantana cu hrean si crochete de cartofi.
Se serveste ca aperitiv sau cina usoara.
Alte aperitive recomandate
Ciuperci umplute
Chiftelute
Rulada de spanac
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii