Sufleu de salau

Fierbem salaul, ii scoatem oasele, se desface carnea in fileuri. Se prepara sosul alb din unt, faina si lapte sau zeama in care a fiert pes­tele. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salau
  • 2 linguri faina
  • zeama de la o lamaie
  • 60 g unt
  • 200 g svaiter sau cascaval
  • 1 1/2 pahar lapte
  • 3 oua

Mod de preparare

Fierbem salaul, ii scoatem oasele, se desface carnea in fileuri. Se prepara sosul alb din unt, faina si lapte sau zeama in care a fiert pes­tele. Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se adauga trei galbenusuri, zeama de lamaie, branza rasa pe razatoarea mica si albusurile batute spuma. Se pun intr-un vas de sticla incasabila, uns cu unt, fileurile de salau, se toarna sosul, se presara cascavalul ras si se introduce in cuptor sa se coaca.
Se pune in cuptor cu 40 minute inainte de a se servi.

Alte retete recomandate:

Placinta cu dovleac

Ardei umpluti

Zacusca de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc