Tartar de somon

Cele 2 feluri de somon se toaca cubulete, se amesteca cu ceapa si mararul tocate marunt. Se face un sos din smantana, ulei, zeama de lamaie, piper ma

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cantitate egala de somon proaspat si somon afumat tocat cubulete mici ~ 150 g din fiecare (eu am luat un somon proaspat intreg si din cele 2 fileuri obtinute
  • am facut gravlax din partea groasa dinspre cap
  • iar partea mai subtire
  • dinspre coada
  • am folosit-o pt tartar)
  • o ceapa de apa tocata fin
  • 1 legatura de marar proaspat tocat marunt
  • sucul unei lamai
  • smantana de frisca ~100 ml
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cele 2 feluri de somon se toaca cubulete, se amesteca cu ceapa si mararul tocate marunt.

Se face un sos din smantana, ulei, zeama de lamaie, piper macinat si sare (atentie la sare, tineti cont ca somonul afumat e deja sarat). Sosul se adauga peste somon, chiar inainte de servire.
Se serveste pe felii de paine prajita sau pe foi de salata.

Pofta buna!

Reteta Tartar de somon a fost propusa de bellamama pe forum culinar.ro

Alte retete cu somon gasiti aici:

Somon,

Somon cu praz si varza chinezeasca,

Tartine cu crema de somon fumé

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori