Ton cu lamaie

Pestele se lasa la decongelat la temperatura camerei, se taie felii. Se sareaza pe ambele parti, se trec prin faina. Ouale se bat spuma cu bere si ze

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g ton congelat (sau alt peste fara oase)
  • Zeama si coaja unei lamai
  • 1 ou
  • 100 ml bere
  • 3 – 4 linguri faina
  • ½ l.c. mocca ghimber macinat
  • O legatura de patrunjel
  • 1 lingurita sare
  • Un varf de cutit piper rasnit
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pestele se lasa la decongelat la temperatura camerei, se taie felii. Se sareaza pe ambele parti, se trec prin faina.

Ouale se bat spuma cu bere si zeama de lamaie. Se presara cu coaja de lamaie, ghimbir, piper si sare, precum si cu patrunjel verde tocat marunt. Se mai adauga 2 linguri de ulei si atata faina cat sa lege compozitia putin mai mult decat cea de placinta. Uleiul, cam de trei degete, se incinge in tigaie, feliile peste pregatite se trec prin aluat si se pun in uleiul fierbinte. Se prajesc aurii pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei.

Se serveste cu ornat cu rondele de lamaie si cu patrunjel verde tocat marunt, alaturi de garnizuri ca: orez calit sau cartofi, dar si cu sos tartar.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Burek cu branza sarata
3
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
5
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Parteneri
Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para
Bucataras.RO

Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

O nebunie de arome, o salata satioasa, cu carne frageda si sos racoritor! Cand ma gandesc la o salata de fitze, ei bine,...

Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate