Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o rețetă simplă pentru tine:

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Briose cu afine

Ingrediente

  • 1 ½ căni de făină
  • ½ cană de zahăr granulat
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • ½ linguriță de sare
  • 2 ouă
  • ½ cană de lapte
  • 1/3 cană de ulei vegetal sau unt topit
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 cană de afine proaspete sau afine congelate

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul: Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește forme pentru briose, așezând hârtie de copt în fiecare formă.

Amestecă ingredientele uscate: Într-un castron mare, amestecă făina, zahărul granulat, praful de copt și sarea.

Amestecă ingredientele umede: Într-un alt castron, bate ouăle cu laptele, uleiul vegetal și extractul de vanilie.

Combină amestecurile: Toarnă amestecul de ingrediente umede peste amestecul de ingrediente uscate și amestecă până se încorporează bine, având grijă să nu amesteci prea mult.

Adaugă afinele: Încorporează cu grijă afinele în aluatul pentru brioșe.

Umple formele pentru briose: Umple formele pentru briose cu aluatul, umplându-le aproximativ 2/3.

Coace brioșele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când devin aurii sau scobitoarea introdusă în mijlocul unei briose iese curată.

Lasă brioșele să se răcească în formele lor timp de câteva minute, apoi transferă-le pe un platou pentru răcire completă.

Optional: Poți pudra brioșele cu zahăr pudră înainte de servire, dacă dorești.

Bucură-te de brioșele proaspete cu afine alături de o ceașcă de ceai sau cafea!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide