Rosii cu usturoi

1. Se desprind rosiile de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs. 2. Se curata usturoiul. 3. Se fierbe apa, se adauga 1000 ml otet si 1 lingur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg rosii cherry (pot fi si alt soi dar sa fie cat mai mici)
  • 2 capatani de usturoi
  • 5-6 frunze de dafin
  • 5-6 frunze de vita de vie
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • frunze de visin
  • sare grunjoasa
  • 100 ml otet la 1 l saramura
  • 2 linguri piper boabe

Mod de preparare

1. Se desprind rosiile de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs.

2. Se curata usturoiul.

3. Se fierbe apa, se adauga 1000 ml otet si 1 lingura cu varf de sare grunjoasa la 1 litru.

4. Se aseaza in borcane mai intai un strat de frunze de vita de vie.

5. Se pune apoi cateva boabe de piper si seminte de mustar.

6. Se aranjeaza rosiile si printre ele se pun catei de usturoi, frunze de visin si frunze de dafin.

7. Deasupra se pune piper si mustar si se acopera cu un strat de frunze de vita de vie.

8. Se toarna saramura fierbinte peste ingrediente.

9. Se leaga borcanele sau se inchid cu capace ermetice si se pun la racoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori