Rosii cu usturoi

1. Se desprind rosiile de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs. 2. Se curata usturoiul. 3. Se fierbe apa, se adauga 1000 ml otet si 1 lingur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg rosii cherry (pot fi si alt soi dar sa fie cat mai mici)
  • 2 capatani de usturoi
  • 5-6 frunze de dafin
  • 5-6 frunze de vita de vie
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • frunze de visin
  • sare grunjoasa
  • 100 ml otet la 1 l saramura
  • 2 linguri piper boabe

Mod de preparare

1. Se desprind rosiile de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs.

2. Se curata usturoiul.

3. Se fierbe apa, se adauga 1000 ml otet si 1 lingura cu varf de sare grunjoasa la 1 litru.

4. Se aseaza in borcane mai intai un strat de frunze de vita de vie.

5. Se pune apoi cateva boabe de piper si seminte de mustar.

6. Se aranjeaza rosiile si printre ele se pun catei de usturoi, frunze de visin si frunze de dafin.

7. Deasupra se pune piper si mustar si se acopera cu un strat de frunze de vita de vie.

8. Se toarna saramura fierbinte peste ingrediente.

9. Se leaga borcanele sau se inchid cu capace ermetice si se pun la racoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc