Sau chec zebra, oricum ar fi, este pufos si delicios!
Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea
Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase.
Rastoarna galbenusurile peste albusuri si amesteca usor cu o spatula.
Adauga apoi treptat faina, amestecand de jos in sus cu spatula.
Imparte compozitia in doua castroane. Amesteca cacaua cu apa fierbinte si pune-o intr-un castron. In celalalt castron rade coaja de portocala.
Pregateste o tava de chec de 28 x 10 cm tapetata cu hartie de copt.
Pune cate o lingura de compozitie cu portocale, apoi deasupra o lingura din compozitia de cacao, alternand straturile pana se termina tot aluatul.
Presara deasupra fulgi de ciocolata.
Coace checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 45 de minute.
Scoate checul din tava si lasa-l la racit pe un grilaj, pe o parte, ca sa nu se lase.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...
Ciuperci sote IIPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii