Briose

Drojdia se desface in putin lapte caldut. Se adauga o jumatate de cana de faina, se framanta putin si se lasa la dospit o jumatate de ora intr-un loc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cana si jumatate de faina
  • 150 g unt
  • 5 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite de miere
  • o jumatate de cana de lapte
  • 30 g drojdie
  • 200 g stafide
  • 200 g ciocolata
  • 2 lingurite de zahar vanilat
  • o jumatate de cana de zahar

Mod de preparare

Drojdia se desface in putin lapte caldut. Se adauga o jumatate de cana de faina, se framanta putin si se lasa la dospit o jumatate de ora intr-un loc cald. Se asaza restul de faina pe o planseta. Se adauga zaharul si laptele. Se adauga apoi amestecul de drojdie cu lapte si se framanta bine. Se toarna untul topit, putin cate putin in compozitie. Se adauga stafidele, se amesteca si se asaza in forme pentru tarte si se presara cu faina. Formele se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc cald pentru doua-trei ore. Cele doua galbenusuri se freaca cu miere. Se ung briosele cu galbenusurile de ou si se lasa la cuptor la foc potrivit
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici
Bucataras.RO

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Cu câteva zile în urmă, am aniversat-o pe Mama. Ca de fiecare dată, mă străduiesc să-i pregătesc un tort...

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!