Reteta de briose cu mascarpone este o reteta usor de realizat iar finalul este un desert delicios si pufos.
Se bat bine ouale intregi cu zaharul,
Se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta rom, se adauga mascarpone ,se amesteca bine.
Se adauga untul topit si racit ,laptele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt .
La sfarsit se pune ciocolata razuita pe razatoarea mare, peste ciocolata puneti o lingura rasa de faina si amestecati.(asta va ajuta sa nu coboare bucatelele de ciocolata la fund)
Adaugam bucatile de ciocolata la aluat si nucile tocate, razuim coaja de lime.
Se amesteca usor, se pune compozitia intr-o forma de briose.Deasupra se pot pune bombonele colorate (cip-cip).
Se coace in cuptorul deja cald, la o temperatura medie 180°.
Se pot servi cu un praf de zahar pudra deasupra.
Pofta buna!
Briosele cu mascarpone se pot servi ca atare sau langa un pahar cu lapte cald.
Reteta de briose cu mascarpone a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii