Briose cu mascarpone

Reteta de briose cu mascarpone este o reteta usor de realizat iar finalul este un desert delicios si pufos.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Briose cu mascarpone

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 250 gr faina
  • - 250 gr mascarpone
  • - 100 gr unt topit
  • - 180 gr zahar
  • - 3 oua
  • - 1 plic vanilie
  • - 1 plic praf de copt
  • - 100 gr de lapte
  • - 6 patratele de ciocolata amaruie
  • - rom sau esenta de rom
  • - coaja de la un lime
  • - nuci 100g

Mod de preparare

 

Se bat bine ouale intregi cu zaharul,

Se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta rom, se adauga mascarpone ,se amesteca bine.

Se adauga untul topit si racit ,laptele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt .

La sfarsit se pune ciocolata razuita pe razatoarea mare, peste ciocolata puneti o lingura rasa de faina si amestecati.(asta va ajuta sa nu coboare bucatelele de ciocolata la fund)

Adaugam bucatile de ciocolata la aluat si nucile tocate, razuim coaja de lime.
Se amesteca usor, se pune compozitia intr-o forma de briose.Deasupra se pot pune bombonele colorate (cip-cip).

Se coace in cuptorul deja cald, la o temperatura medie 180°.

Se pot servi cu un praf de zahar pudra deasupra.

Pofta buna!


Briosele cu mascarpone se pot servi ca atare sau langa un pahar cu lapte cald.

Reteta de briose cu mascarpone a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc