Cardamom coffee cake

Cardamom coffee cake: un desert deosebit si delicios, perfect pentru o zi de duminica in familie!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cardamom coffee cake

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • * 1 cup smintina
  • * 1/4 cup cafea instant dizolvat in 1/4 cup apa
  • * 1 cup zahar tos
  • * 113.5 g unt la temperatura camerei (1 butter stick pentru cine e in America de Nord)
  • * 2 oua
  • * 1 lingurita extract de vanilie
  • * 2 cups faina
  • * 1 lingura praf de copt
  • * 1/2 lingurita sare (sau dupa gust)
  • * 1 lingura cardamon
  • Adaugare de la mine: 1 banana foarte coapta
  • 1 cup este o unitate de masura volumica echivalenta cu o cana gradata de 240 ml.

Mod de preparare

1. Se incazeste cuptorul la 180 grade Celsius (350F).

2. Se amesteca cafeaua cu smantana. Eu am folosit 1/4 cup espresso in loc de instant. Daca adaugati banana, va recomand s-o amestecati cu smantana. Eu am adaugat-o cu untul si zaharul si a inmuiat spuma de unt.

3. Se freaca untul cu zaharul pana se face spuma.

4. Se adauga ouala pe rand, smantana cu cafea si vanilia.

5. Intr-un bol separat se amesteca faina, praful de copt, sarea si cardamom-ul.

6. Se adauga treptat amestecul de faina peste compozitia lichida.

7. Se toarna in forma de copt unsa cu unt (si faina daca nu e non-stick) si se da la cuptor pentru 50 min (se verifica cu scobitoarea).

Merge facuta si in tava de muffins. E foarte frageda si parfumata.


Cardamom coffee cake se serveste ca atare pentru ca este un desert pufos si delicios!

Reteta de cardamom coffee cake a fost propusa pe forumul Culinar.ro de garofita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide