Pentru aceasta reteta de chec aveti nevoie de zahar, faina, oua, ulei, cacao, zahar vanilat si nuca de cocos.
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat, se prepara un sirop din 250 gr zahar si apa, care se fierbe si se adauga peste albusuri. Se amesteca continuu, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile, uleiul si faina in ploaie. Se toarna 3 sferturi din amestec in forma de chec, iar restul de amesteca cu cacaua, pana la omogenizare. Se toarna peste restul de chec din tava si cu ajutorul unei furculite se fac diverse modele. Se lasa la cuptor sa se coaca cca 40 de minute.
Se servesc presarat cu zahar vanilat si nuca de cocos.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Prajituri simple
Clatite de post
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii