Pentru aceasta reteta de chec aveti nevoie de zahar, faina, oua, ulei, cacao, zahar vanilat si nuca de cocos.
Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat, se prepara un sirop din 250 gr zahar si apa, care se fierbe si se adauga peste albusuri. Se amesteca continuu, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile, uleiul si faina in ploaie. Se toarna 3 sferturi din amestec in forma de chec, iar restul de amesteca cu cacaua, pana la omogenizare. Se toarna peste restul de chec din tava si cu ajutorul unei furculite se fac diverse modele. Se lasa la cuptor sa se coaca cca 40 de minute.
Se servesc presarat cu zahar vanilat si nuca de cocos.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Prajituri simple
Clatite de post
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii