Chec alb

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si vanilia, amestecand usor. Se mai bat albusurile cateva minute, pana se tin de tel. Se incorporeaza marg

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 albusuri
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 50 gr margarina topita
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • 50 gr nuci taiate
  • 50 gr stafide
  • 50 gr rahat

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si vanilia, amestecand usor. Se mai bat albusurile cateva minute, pana se tin de tel. Se incorporeaza margarina topita si racita, alternand cu faina, apoi praful de copt. La sfarsit, se inglobeaza nucile, stafidele si rahatul. Se toarna in forma de chec tapetata si se coace la foc potrivit, 35 de minute.

Se pudreaza cu zahar vanilat.

Alte retete de dulciuri:

Chec pufos

Tiramisu

Tarta de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci