Chec cu banane si ciocolata

1. Bananele se curata de coaja, se paseaza si se dau la o parte. 2. Intr-un bol se amesteca untul cu zahar. 3. Se adauga apoi cele 2 oua amestecand du

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Chec cu banane si ciocolata

Ingrediente

  • 1/2 (113 grame) cana unt moale
  • 1 1/2 cana (290 grame) zahar
  • 2 1/2 (330 grame) faina
  • 2/3 cana (160ml) smantana
  • 1 cana pana la 1 1/2 cana (170- 260 grame) chipsuri/ciocolata amara - eu am folosit doar o cana
  • 2 oua
  • 3 banane coapte bine (cand incepe sa se inegreasca coaja)
  • 1 lingura extract vanilie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • optional putin unt si scortisoara pentru tava

Mod de preparare

1. Bananele se curata de coaja, se paseaza si se dau la o parte.

2. Intr-un bol se amesteca untul cu zahar.

3. Se adauga apoi cele 2 oua amestecand dupa fiecare.

4. Adaugam vanilia si smantana, mixam.

5. Bananele.

6. Apoi incepem sa turnam in 2-3 transe faina amestecata cu sarea, bicarbonatul si praful de copt.

7. In final adaugam ciocolata si amestecam incet am turnat aluatul format in 2 tavi unse cu unt si pudrate cu scortisoara si am dat la cuptorul preincalzit la 180C (350F) timp de 50-55 minute (dupa 50 minute am facut testul cu scobitorea si le-am mai lasat alte 5 minute).

Se lasa cam 15 minute in tava, se scot apoi si se taie cand checul s-a racit.
Pofta buna!

Reteta Chec cu banane si ciocolata a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Alte retete de chec cu ciocolata gasiti aici:

Chec cu ciocolata si vanilie ,

Chec cu ciocolata si vin rosu ,

Chec cu ciocolata si rom .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide