Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu o jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata topita, alunele nesarate si do
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu o jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata topita, alunele nesarate si doua linguri de cacao. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar si se incorporeaza in crema de ciocolata. Se adauga zahar vanilat si un praf de scortisoara. Se adauga faina in ploaie si o lingurita de praf de copt si se omogenizeaza. Se unge o forma de chec cu unt si se toarna compozitia in forma. Se da Ia cuptor 25-30 de minute.
Se face o glazura din 50 g de ciocolata amestecata cu doua linguri de lapte. Se adauga esenta de rom si se toarna calda peste chec, se poare taia in felii dupa ce glazura se raceste.
Alte dulciuri retete recomandate
Papanasi fierti
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii