Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu o jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata topita, alunele nesarate si do
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu o jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata topita, alunele nesarate si doua linguri de cacao. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar si se incorporeaza in crema de ciocolata. Se adauga zahar vanilat si un praf de scortisoara. Se adauga faina in ploaie si o lingurita de praf de copt si se omogenizeaza. Se unge o forma de chec cu unt si se toarna compozitia in forma. Se da Ia cuptor 25-30 de minute.
Se face o glazura din 50 g de ciocolata amestecata cu doua linguri de lapte. Se adauga esenta de rom si se toarna calda peste chec, se poare taia in felii dupa ce glazura se raceste.
Alte dulciuri retete recomandate
Papanasi fierti
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii