Pentru checul cu ciocolata aveti nevoie de faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, unt, oua, lapte si ciocolata neagra.
Se topeste untul si se lasa la racit. Se amesteca intr-un bol faina cu zaharul, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga apoi ciocolata taiata bucatele mici. Se amesteca intr-un alt vas laptele, untul, ouale si esenta de vanilie, care se toarna apoi peste restul de ingrediente. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptor si se lasa 45-50 de minute, la 180 de grade.
Checul se serveste dupa ce s-a racit, impreuna cu un pahar de lapte.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Cornulete cu rahat
Clatite de post
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii