Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure este o variatie a retetei de chec pe care o stim cu totii. Pe langa ingredientele obisnuite faina ou, zahar se adauga fricte uscate si alune.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 250 g faina
  • 50 g cacao neagra
  • 150 g alune de padure
  • 200 g cirese fara samburi (eu am avut cirese negre amare)
  • 5 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 praf de sare
  • pentru decor: 200 g ciocolata topita + cateva alune taiate grosier

Mod de preparare

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari.
Untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina, se adauga zaharul brun, zaharul vanilat si esenta de migdale, se mixeaza din nou.
Apoi se adauga ouale, nu toate odata, ci pe rand, dupa fiecare ou se amesteca bine pana se incorporeaza in compozitie, apoi se continua cu celalalt ou.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacaoa, se mixeaza din nou foarte bine pana se obtine o compozitie omogena.

Alunele tocate se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciresele fara samburi, se amesteca totul usor cu lingura, apoi se pune totul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se coace in cuptorul incins cam 40 de minute, se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, se toarna ciocolata topita pe deasupra apoi se presara cateva alune de padure peste el.


Se serveste alaturi de cateva cirese amare.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide