Aceasta reteta de chec cu dovleac si espresso iti va rasfata pur si simplu simturile. Este o prajitura perfecta pentru toamna, pentru o cana cu ceai cald sau cafea proaspata.
Nu exista chec sau prajitura mai potrivita care sa surprinda aromele si mirosul toamnei. Acest chec se prepara foarte usor, este foarte aromat, si nu va rezista mai mult de o zi in bucatarie, garantam :).
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Unge o tava de chec si tapeteaz-o cu faina.
Intr-un bol mare amesteca zaharul impreuna cu piureul de dovleac, uleiul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Adauga apoi praful de copt, cafeaua instant, condimentele si sare. Toarna aluatul in forma deja pregatita.
Topping de espresso:
3 linguri zahar brun
1/2 lingurita cafea instant
1/2 lingurita scortisoara
Amesteca bine toate aceste ingrediente si presara in mod uniform deasupra aluatul din tava. Baga tava la cuptor si coace pentru 50-60 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Checul cu dovleac si espresso se lasa sa se raceasca inainte de a fi taiat si servit.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii