Chec cu dovleac si espresso

Aceasta reteta de chec cu dovleac si espresso iti va rasfata pur si simplu simturile. Este o prajitura perfecta pentru toamna, pentru o cana cu ceai cald sau cafea proaspata.

Complexitate
redusa
Chec cu dovleac si espresso

Ingrediente

  • 150g zahar brun
  • 245g piure de dovleac
  • 118ml ulei vegetal
  • 59ml lapte
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 188g faina
  • 1 lingurita si jumatate praf de copt
  • 1 lingurita cafea instant
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • un varf de sare

Mod de preparare

Nu exista chec sau prajitura mai potrivita care sa surprinda aromele si mirosul toamnei. Acest chec se prepara foarte usor, este foarte aromat, si nu va rezista mai mult de o zi in bucatarie, garantam :).

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Unge o tava de chec si tapeteaz-o cu faina.

Intr-un bol mare amesteca zaharul impreuna cu piureul de dovleac, uleiul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Adauga apoi praful de copt, cafeaua instant, condimentele si sare. Toarna aluatul in forma deja pregatita.

Topping de espresso:

3 linguri zahar brun

1/2 lingurita cafea instant

1/2 lingurita scortisoara

Amesteca bine toate aceste ingrediente si presara in mod uniform deasupra aluatul din tava. Baga tava la cuptor si coace pentru 50-60 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

 


Checul cu dovleac si espresso se lasa sa se raceasca inainte de a fi taiat si servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci