Chec cu gem de portocale este un chec pufos, delicios si plin de savoare. Pentru ca se face rapid poate constitui un desert ideal pentru zilele de week-end.
Intrpun lighenas (de 2-3 l) se bat albusurile spuma tare. Faina cernuta prin sita (de sarma) se amesteca cu nuca maruntita. Gemul de portocale, daca are sirop, se amesteca cu undelemnul; daca este intarit se taie bucatele, in faina. Apoi in faina se adauga nuca taiata felii, sarea si vanilia si se amesteca bine toate .
Intr-un ibric, pus pe foc, se amesteca zaharul cu apa pana cand se topeste zaharul si siropul da in clocot. Albusul daca s-a lasat se bate inca putin si imediat se toarna romul(acesta umfla spuma)si siropul, turnat in suvoi subtire, batand mereu cu telul pana se termina siropul si in continuare. Se mai bate apoi inca un minut si se adauga galbenusurile, undelemnul cu gemul de portocale si se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori, apoi se adauga toata faina si se amesteca in continuare pana cand se incorporeaza galbenusurile si undelemnul/uleiul dar nu prea mult caci compozitia trebuie sa ramana spumoasa. Se rastoarna compozitia in 2 tavi, care au fost unse cu unt, si se niveleaza cu o lopatica de plastic, se dau la cuptor pentru 30 de minute, nu se deschide cuptorul 20 de minute.
Checul cu gem de portocale se serveste cu glazura de vanilie sau cu dulceata de la Bunatati din natura.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii