Chec cu gem de portocale

Chec cu gem de portocale este un chec pufos, delicios si plin de savoare. Pentru ca se face rapid poate constitui un desert ideal pentru zilele de week-end.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chec cu gem de portocale

Ingrediente

  • -6 oua mari(60 gr buc)
  • -200 gr zahar
  • -100 ml undelemn/ulei
  • -100 ml apa
  • -15 ml rom
  • -200 gr faina
  • -60 gr nuci macinate
  • -50 gr nuci taiate in felii groase
  • -o lingurita cu varf de gem de portocale
  • -1 plic zahar vanilat
  • -un varf lingurita sare

Mod de preparare

Intrpun lighenas (de 2-3 l) se bat albusurile spuma tare. Faina cernuta prin sita (de sarma) se amesteca cu nuca maruntita. Gemul de portocale, daca are sirop, se amesteca cu undelemnul; daca este intarit se taie bucatele, in faina. Apoi in faina se adauga nuca taiata felii, sarea si vanilia si se amesteca bine toate .
Intr-un ibric, pus pe foc, se amesteca zaharul cu apa pana cand se topeste zaharul si siropul da in clocot. Albusul daca s-a lasat se bate inca putin si imediat se toarna romul(acesta umfla spuma)si siropul, turnat in suvoi subtire, batand mereu cu telul pana se termina siropul si in continuare. Se mai bate apoi inca un minut si se adauga galbenusurile, undelemnul cu gemul de portocale si se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori, apoi se adauga toata faina si se amesteca in continuare pana cand se incorporeaza galbenusurile si undelemnul/uleiul dar nu prea mult caci compozitia trebuie sa ramana spumoasa. Se rastoarna compozitia in 2 tavi, care au fost unse cu unt, si se niveleaza cu o lopatica de plastic, se dau la cuptor pentru 30 de minute, nu se deschide cuptorul 20 de minute.


Checul cu gem de portocale se serveste cu glazura de vanilie sau cu dulceata de la Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia