Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de chec cu migdale amare sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar, oua, faina de cartofi, migdale amare, vanilie.
Se freaca spuma zaharul si untul, apoi se adauga, unul cate unul galbenusurile, vanilia si migdalele, amestecand bine. In continuare se pune faina putin cate putin (in ploaie), fara sa inceteze amestecatul, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se coace intr-o forma de chec, unsa si presarata cu faina, la foc potrivit. Se incearca cu paiul.
Se taie cand este rece in felii subtiri.
Alte retete recomandate:
Chec cu mere, nuci si stafide
Chec rapid
Chec cu ciocolata si rom
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii