Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de chec cu migdale amare sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, zahar, oua, faina de cartofi, migdale amare, vanilie.
Se freaca spuma zaharul si untul, apoi se adauga, unul cate unul galbenusurile, vanilia si migdalele, amestecand bine. In continuare se pune faina putin cate putin (in ploaie), fara sa inceteze amestecatul, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se coace intr-o forma de chec, unsa si presarata cu faina, la foc potrivit. Se incearca cu paiul.
Se taie cand este rece in felii subtiri.
Alte retete recomandate:
Chec cu mere, nuci si stafide
Chec rapid
Chec cu ciocolata si rom
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii