Galbenusurile se freaca impreuna cu untul moale, zaharul si putina sare. Se adauga apoi nucile tocate, rahatul taiat cuburi mici, amoniacul stins cu o
Galbenusurile se freaca impreuna cu untul moale, zaharul si putina sare. Se adauga apoi nucile tocate, rahatul taiat cuburi mici, amoniacul stins cu otet si o lingura de rom. Se omogenizeaza amestecul si se toarna faina in ploaie. Cpmpozitia se rastoarna in doua tavi, unse cu unt si tapetate cu faina si se lasa la copt, in cuptorul incins, aproximativ 45 de minute.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Cornulete cu rahat
Cozonac moldovenesc

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii